Search

Lidé se rozloučí s herečkou Vránovou (†78). Podlehla rakovině

S herečkou se bude moci veřejnost rozloučit tam, kde to měla nejraději – v Divadle na Vinohradech. Poslední rozloučení začne v 10 a potrvá do 12 hodin. Druhá část rozloučení se uskuteční od 12:30 v nedalekém kostele sv. Ludmily.

Právě na scéně vinohradského divadla strávila Gabriela Vránová nejdelší dobu, více než 40 sezón. Přestože působila i v pražském Činoherním klubu, na vinohradské divadlo nezanevřela a vracela se na jeviště jako host.

Kromě divadelních představení hrála Vránová také ve filmech a televizní produkci. Známé jsou její role ze seriálů My všichni školou povinní, Sňatky z rozumu nebo F. L. Věk. Hrála také ve snímku Jak vytrhnout velrybě stoličku či Hledá se táta.

16

GALERIE: Gabriela Vránová

Zdroj: Profimedia

Gabriela Vránová

Hodnocení:

Byla také skvělou pedagožkou, nabyté zkušenosti předala třeba Vladimíru Dlouhému nebo Zlatě Adamovské. Za práci v dabingu obdržela Cenu Františka Filipovského, ztvárnila i rozhlasové role v různých inscenacích.

Gabriela Vránová zemřela v sobotu brzy ráno, selhaly jí ledviny. V posledním roce bojovala s rakovinou tlustého střeva. Bylo jí 78 let. Smutnou zprávu potvrdil o víkendu její syn, režisér Ondřej Kepka.

Let's block ads! (Why?)

http://tn.nova.cz/clanek/lide-se-rozlouci-s-hereckou-vranovou-78-podlehla-rakovine.html

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Lidé se rozloučí s herečkou Vránovou (†78). Podlehla rakovině"

Post a Comment

Powered by Blogger.