Search

VIDEO: Postel babičky Škopkové i Vránův velorex. To je výstava Retro biják

Čtyři patra Galerie Tančící dům nabízejí celkem dvě stovky originálních kostýmů, které doplňují rekvizity a fotografie. Výstava připomíná na sedmdesát filmů z období od šedesátých do devadesátých let minulého století. Jsou mezi nimi snímky Ostře sledované vlaky, Jak svět přichází o básníky, Kdo chce zabít Jessii nebo seriály Arabela a Návštěvníci.

Z kultovních Návštěvníků si organizátoři do Tančícího domu přivezli i pověstný Centrální mozek lidstva. Obzvlášť hrdí pak jsou na historicky první selfie tyč, kterou používala Betsy v podání Ivy Janžurové ve filmu Zabil jsem Einsteina, pánové!

„Tuto výstavu jsme připravovali déle než dva roky. V posledním roce filmoví odborníci vyhledávali ztracené kostýmy ve fundusech Barrandovských ateliérů,“ popisuje přípravy ředitel GalerieTančící dům Robert Vůjtek.

Na výběru vystavených snímků se hlasováním podílelo přes 400 tisíc diváků. Expozice bude k vidění do 14. října 2018. Vstupné pro dospělé je 190 korun, pro studenty pak 110 korun.

Let's block ads! (Why?)

https://kultura.zpravy.idnes.cz/retro-bijak-vystava-galerie-tancici-dum-fcq-/filmvideo.aspx?c=A180516_155711_filmvideo_kiz

Bagikan Berita Ini

0 Response to "VIDEO: Postel babičky Škopkové i Vránův velorex. To je výstava Retro biják"

Post a Comment

Powered by Blogger.