Search

Dramatická tvorba ČT nabídne nové autory i prověřené projekty

Praha - Česká televize (ČT) v připravovaných seriálech, minisériích a filmech nabídne nové autory i prověřené projekty. Mezi chystanými projekty nechybí koprodukce, jakou je například česko-polsko-ukrajinský historický krimi seriál Princip slati, jehož děj spojuje Varšavu, Prahu a Oděsu. Novináře o tom dnes informoval generální ředitel Petr Dvořák.

"Vyzkoušeli jsme si, že zahraniční koprodukce mohou fungovat na různých územích. Tak jako Marie Terezie zafungovala nejen u nás, ale i v Maďarsku a na Slovensku právě proto, že to téma bylo společné. Podobným způsobem jsme nyní přistoupili k další koprodukci," řekl ČTK Dvořák.

Mezi novými pořady má významné místo kriminální žánr. Například Nelegál režiséra Viktora Tauše vylíčí osudy lidí zapletených s drogovou mafií a policistů, kteří s ní bojují. Režisér Robert Sedláček zase připravuje šestidílný Sever s Jiřím Mádlem v roli policisty bojujícího proti korupci. Na tradici historických detektivek naváže desetidílná série režiséra Jaroslava Brabce Zločiny Velké Prahy, ve které se v roli vyšetřovatele představí Jaroslav Plesl. Tragikomický příběh Rédl o vznikajícím organizovaném zločinu v 90. letech natáčí Jan Hřebejk, v hlavní roli se představí Ondřej Sokol.

V přípravě je také seriál Strážmistr Topinka, ve kterém se objeví postavy, které diváci znají ze seriálu Doktor Martin. Psychologické drama slibuje dvoudílná minisérie Stockholmský syndrom v režii Dana Svátka. Po Čtvrté hvězdě a Dabing Street připravuje ČT ve spolupráci s Dejvickým divadlem další komediální seriál s názvem Zkáza Dejvického divadla. Režírovat ho bude Miroslav Krobot.

V pokračování seriálu Rapl se jako major Kuneš vrátí Hynek Čermák, třetí řadou pokračuje První republika, která diváky zavede do roku 1930. Třetí pokračování bude mít i úspěšná kriminálka Labyrint. "Labyrint je o tom, co se stane, když člověk vyzve boha na souboj. Čeká nás napínavý příběh, ve kterém se objeví noví herci jako Veronika Žilková, Petr Stach nebo Vladimír Kratina," řekl ČTK režisér Jiří Strach.

ČT obdržela loni 774 námětů na nové projekty. Začala pracovat na námětech 45 nových hraných snímků či sérií, 155 dokumentů, 59 pořadů pro děti, pěti animovaných snímků, 49 zábavných formátů a 77 kulturních pořadů.

Reklama

Let's block ads! (Why?)

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/dramaticka-tvorba-ct-nabidne-nove-autory-i-proverene-projekty/1605899

Bagikan Berita Ini

0 Response to "Dramatická tvorba ČT nabídne nové autory i prověřené projekty"

Post a Comment

Powered by Blogger.